Jen tak pro představu. Moc dobře vím, že každé dítě je jiné a i každá maminka je jiná.
Já mám právě docela špatnej pocit jak to s naším kojením dopadlo.
Malé bude za chvilku rok, už cca od půl roka nemá o kojení valný zájem. V noci nechtěla kojit snad od 3 měsíců - prostě spala.
Nyní kojím jenom večer před spaním, ale je to boj. Musí být absolutní ticho, jakmile spadne špendlík na zem, okamžitě se otáčí a na kojení z vysoka kašle. Kdybych jí nenakojila, tak je jí to úplně jedno, klidně si usne sama v postýlce. Předpokládám, že kojení je konec během několika týdnů, nemůžu jí násilím nutit.
Se synem to bylo úplně stejné. Oba velice dobří jedlíci, snědi absolutně všechno, takže s výživou problém nebude. Jen je mi to trochu líto.
Kamarádka, tak ta to má úplně naopak. Dítě ve dvou letech převážně kojené (i v noci se budí co dvě hodiny na kojení), do huby nevezme krom prsu téměř nic. V podstatě to dítě ač o rok starší než ta moje, bylo kojené snad 4x víc za den než můj kojenec.
Já vím, srovnávat se nemá, ale já když to vidím. Ona ho za jednu návštěvu u nás 3x nakojí, tak se cítím trochu divně, že já to naše "mimino" nekojím.
Jak často kojíte vy a pokud napíšete i jak dlouho jste kojily starší děti, ráda si počtu.