Přidat odpověď
Aninko ona ty děti na starost celý den nemá. Teda aspoň u nás ve školce určitě ne. Odpoledne si je rodiče vyzvedávají a učitelka odchází domů. Dost dětí je v naší školce na 4hodiny, maximum, co tam děti stráví je 8 a půl hodiny co je kompletní otevírací doba, což se ale učitelky mezitím prostřídaj. (Ráno je tam jiná než odpoledne při vyzvedávání). Ale asi si nerozumíme. Já vím dobře, co práce učitelky obnáší, já tu práci i dělala, takže vím o čem je řeč (a i přesto mám pocit jaký mám - učitelům prázdniny přeju, ať si odpočinou a načerpají síly do dalšího školního roku, ale že je to jakýsi benefit plynoucí z tohoto povolání je pro mě fakt a taky proto jsem se nepřipojila ke stávce učitelů). Mluvíme každá nejspíš o něčem jiném. Ty znáš jen samé extra obětavé super učitelky, tak jim odměnu za to, co dělá navíc ráda dáš. To je přeci v pořádku. Já se ale s takovými setkala jen opravdu jako s výjimkami (a těm dám ráda i z mála, i kdyby to měla být jen nějaká maličkost, ale prostě za tu ochotu a snahu si odměnu opravdu zaslouží), většina byla obyčejný typ zaměstnance, kteří byly rádi, že si odkroutí své v rámci svých povinností a toho co se od nich čeká a pak jdou domů za svými rodinami, kvůli kterým to celé vlastně dělají (prostě nějak se živit musí. Kdyby nebyly učitelky budou z nich třeba ty prodavačky, nebo pošťačky nebo já nevím co jiného a dělaly by svou práci stejně tak, jako dělají svou práci co by učitelky) - ty si podle mně naprosto zaslouží svůj plat (o tom, že by měl být vyšší, to je zas na jinou diskusi - to by měl být i u hasičů, policistů, zdravotníků a já nevím kdo všechno ještě- kdyby to možné bylo jsem pro ať jim všem přidaj hromadně třeba hned) a takovým klidně ráda dám malou pozornost, když to moje finanční situace dovoluje. No a pak jsou taky učitelky, které tu práci dělají vážně s odporem, nenávidí práci i děti a ty si myslím za svůj postoj dostávaj až až už samotným pobíráním platu a takové bych nedávala nic navíc, ani kdybych prachy přehrabovala vidlema.
Předchozí