Kili, děkuji Vám za reakci.
..."záleží na věku, nálezu v krku příp. na krčních uzlinách, přidružených poruchách zdraví, na více věcech, nicméně tu v diskusi jde o spálu..."
Hmmm, v mém dotazu šlo hlavně o to, zda-li se mám při případné příští angíně striktně dožadovat u dítěte 10 denní léčby penicilinem v případě, že dr. bude navrhovat léčbu jen 7 denní. Z vaší odpovědi tedy plyne, že byť tu mnohokráte padlo, že léčba by měla být 10 denní, tak stejně záleží na konkrétní situaci resp. na konkrétní úvaze lékaře... Hmmm, bohužel, ani sebelepší lékař do toho krku dítěte v daný moment nevleze a agresivitu toho příslušného patogena nemusí vždy jen tak dle všech příznaků odhadnout
(viz náš případ: skvělá dětská lékařka-angína v úplném počátku s minimálním nálezem v krku, mírnou teplotou atd.-7 denní kůra antibiotik...a nezabraly a jak se to pak vleklo... a naopak v tom prvním případě již hodně rozjetá hnisavá angína s vysokými horečkami a 7 dní antibiotik stačilo k vyléčení
). No, nic.
Jinak to, že zde se diskutuje o spále jsem pochopitelně zaregistrovala, reagovala jsem jen na názory ohledně délky léčby streptokokových infekcí, což snad není tak daleko od daného tématu