to víš, někteří moji sokolí bratři a sestry se několik dní pekou v Praze. A tak jak vidím "Sokol" reaguji. Já jim letos spíš dělám organizátora a spojku se župou ve všech předsletových akcích... Jsem cca v 36tt
A dnes večer v 21:00 si pouštím ČT2 (případně zítra po poledni) a budu jim všem držet pěsti
PS: A navíc jsem svoji duší a historií hudebník (hrála jsem do 23 let na lesní roh)
a moc dobře si pamatuji, jak jsme s dechovkou po listopadu 1989 zařadili do repertoáru i tento pochod - Sokolský den (někde ho nazývají "6. července").
Rozhodně si mě inspirovala, že až budu tvořit webové stránky naší tělocvičné jednoty, bude tam i kulturní okénko... např. s texty sokolských písní (případně, jestli to někde najdu i v mp3). Protože, když na začátku června na místním sletu, muži po své odcvičené skladbě ještě pochodovali 3x kolem placu a zpívali do pochodu (a teď si nevzpomenu na tu píseň; kdyby to byl Sokolský den, tak si to pamatuju
), sklidili veliký aplaus
Bylo to... nemám slov. V současné době se už něco takového nevidí. A složení mužů bylo 18 - 80!!! Takže to nebylo o věku... spíš o pospolitosti
PPS: Žiju na Moravě - na Olomoucku.