Přidat odpověď
Jájo, můj názor je: pokud o jídlo zájem má a sní ti třeba brambory a mrkev, tak mu to dopřej. Jestli sní jenom lžičku nebo dvě, a pak dokojíš - to je v pořádku a takto se má zpočátku postupovat. Jestli ti to sní jeden den a další ne, netřeba se hroutit. Jestli jednou sní mrkev a příště ji nechce, nevadí, na pár dní ji vysadíš a zkusíš znovu. Když navíc prospívá a přibírá dobře, fakt není třeba se tím nějak stresovat.
Pokud jídlo chce a jí s chutí, rozhodně ho tím netýráš, když mu ho dáš, to musíš překonat v sobě. Vždyť do toho ještě několikrát za den kojíš.
S přidáváním dalších složek není třeba podle mě spěchat, vyzkoušej nejdřív pár druhů zeleniny, když dáš maso třeba až v 8. měsíci, tak to bude určitě OK. S ovocem opatrněji, více alergizuje, ale klidně začni měsíc po zelenině nebo až později, to nevadí.
Můj chlapeček je přesně o měsíc mlaší než tvůj a příkrmy nás čekají za cca 2-3 týdny. Ale on se o jídlo zatím nijak moc nezajímá, spíše o ubrus, nádobí apod. A vzhledem k tomu, že přesně v této době nás čeká dost zásadní změna - stěhování, do úplně jiného prostředí, tak rozhodně s příkrmy počkám, až se trochu usadíme, myslím, že to pro něj bude i tak dost náročné a ještě do toho začít přikrmovat... Takže když bude i nadále spokojený a dostatek mléka, klidně začnu až v 7 měsících, ať si dr. říkají, co chtějí.
Předchozí