Ahoj Jarko,
mému synovi se atopický ekzém objevil cca v 1,5 roce. Dětská lékařka mi doporučila pouze masti, ale já pátrala dál a zjistila jsem si, že se mu to zhoršuje skutečně po kravském mléku. Svoji domněnku jsem si potvrdila u pana doktora v Brně, který se zabývá diagnostikou dle Dr. Volla -jedná se o elektroakupunkturu. Jednoduchým způsobem zjišťuje alergii, či přítomnost toxinů v těle.(aspoň takto jsem to pochopila. Pan doktor mi moji domněnku potvrdil a upozornil mě i na případné tzv. noční bolesti nožiček, které jsou posuzovány jako růstové bolesti - dle některých zdrojů se jedná o projev alergie. Skutečně jsem dle jeho rady omezila mléko a dá se říci, že jsem je zcela vyloučila a stav syna se výrazně lepšil a navíc se velmi zklidnil - alergie ho zřejmě nervovala. Byla jsem i na alergologii, tam pan doktor zjišťoval z krve alergii a alergii na mléko neprokázal. Ovšem řekl mi, že pokud vypozoruj, že mu mléko vadí, tak mu ho dávat nemám. Moje dětská lékařka ale nesouhlasí s vyřazením mléka a já mám obavu z nedostatku vápníku. Ovšem skutečností je, že když držíme bezmléččnou dietu - je to dobré, pokud si syn dá nějaké větší množství mléka - stačí mléčná čokoláda, ekzém je zase tu.
Předchozí