Zdraví všechny na Rodině!
Také mě rozčiluje a často i znechucuje neustálý diktát mužů směrem k ženám ve všem, co se týká porodů a také ukončení nechtěných těhotenství. A to jak ze strany mužů - gynekologů i mužů - politiků. Domnívám se, že hlavní problém tkví v tom, že oni nemají ( a nemohou mít) vůbec potuchu, o čem porod je. Nejen o vlastním průběhu, bolestech a obavách, ale i o všem co předchází a následuje, o totálním rozhození hormonální hladiny a celkovému rozhození psychické a fyzické pohody. Kdyby tuto zkušenost jednou prožili na vlastní kůži, byl by konec nekonečných diskusí. Kdyby se tito pánové, kteří mají v těchto věcech "patent na rozum", dostali do situace, v jaké je žena v běžné české porodnici, ty by byla panečku rychlá změna k lepšímu! Můžeme to změnit dle mého názoru jen tím, že bude mnohem více žen jak porodnictví samotném, tak v ppolitice. Nejsem žádná feministka, to mi veřte, ale bohužel jinou cestu nevidím. Já osobně jsem rodila s ženou - gynekoložkou, která sama porodila 2 děti, a byť jsem se ocitla v běžné české porodnici, přístup této paní byl naprosto super a tím i můj celý zážitek z dost komplikovaného porodu. Mějte se fajn!
Předchozí