Huhu, jj píšu tady na rodině jsem toho na nás bonzla už dost
Náš měl a má taky řeč opožděnou, ještě stále chodí na logopedii, má teda krom dyslálie i dysfázii v expresi, on ve 3letech mluvil svojí hatlamatalštinou, skoro nikdo mu nerozuměl, adhd mu dg prvně v PPP na základě několika sezení, dělali s ním i nějaké testy(tu škálu si nepamatuju), testovali intelekt..už ve wisc testu se dalo poznat že v pozornosti je pod limitem..kdežto vědomostně nad limitem..pak jsme byli u neuroložky, klinické psycholožky a nakonec u psychiatra-v tom věku to uzavřel jako adhd a s tím že PAS prozatím nelze dg.
A autismus se u něj projevoval už v té době kdy nastoupil do školky, hlavně tam teda, to měl 3 a čtvrt, nesnášel změny, reagoval křikem, nezapojoval se, neuznával autoritu, nerozuměl, nedokázal se ani domluvit, nechápal děti, nehrál si s nimi..doma byl celkem ok, akorát teda nesnášel návštěvy-to má dodnes ale už nereaguje tak zlostně, nevyhazuje je ale zavře se do pokoje a vyleze až odejdou..pas mu dg až v sedmi letech, u nás to bylo složité protžoe já jsem první kontaktovala spc a ti nám zpackali cars testy, takže mě ujištovali že on autista není..až když jsem před nástupem řešila medikace a šla ke klinické psycholožce řekla mi že má podezření a aspergera a už jsme se vezli, psychiatr autismus potvrdil po první návštěvě, uzavřel po testech cars, wisc, assq a asas, máme za sebou genetiku, eeg mu dělali taky ale měl ho bez epi nálezu tak jsme na mag.rez nemuseli chodit..jinak cns má nevyzrálý..