Přidat odpověď
Olikro, není to pravda, teda takhle vývojová dysfázie může být přidružená k autismu, nám první dg adhd, pak VD a jako poslední a o hodně později i aspergerův syndrom, po roce mu to psychiatr uzavřel jako VFA a to na základě testů intelektu..sezení jsme měli za ten rok asi šest..možná víc..
Tohle tvrdí i na spc, dokonce mi psychiatr napsal do zprávy vzkaz pro ně, neodborníky co se týče dg, je třeba si uvědomit že autismus spadá pod psychiatry, vždy by ho měl uzavřít psychiatr ne psycholog..
Co se řeči týče tak tam se spíš jedná o slovní zásobu, a dg se nejdříve kolem 5roku, slovní zásobu má syn velmi rozsáhlou, tápe ale ve skladbě věty, přehazuje slova ale snaží se..on třeba co má naposlouchané odříká slovo od slova naprosto správně, třeba i celou pohádku..ovšem jakmile má něco sám vyřídit, říct v cizím prostředí tak začne komolit, není to vždy ale je to časté..třeba narážky typu tady to smrdí atd, takové ta přímočarost co aspíci mají to řekne vždy bez chyby..
O dg u něj nepochybuji, ani o jedné, semtam o té dysfázii ale i švagrová(spec.pedagog, logoped) stojí za tím že on dysfázku má, právě proto že ty věty neumí správně složit..má ji v expresi..a co se týče autismu a vd já mám na to doma tabulku a on spadá více do autismu..
Předchozí