hilly, vzala bych obal šunky, pokud máš účtenku tak i účtenku a rozhodně na to upozornila v obchodě, pokud ho máš po ruce - prodávat prošlé zboží, které tak není označené je trestný čin - stačila by na to hygiena já z principu si takovéto věci líbit nenechám, tudle jsem šla vyreklamovat droždí za 2,50 - ale jako z principu - koupím ho, koukám na trvanlivost (já koukám u všeho) ta je dobrá, dojdu dom, rozbalím a je plesnivé
a zrovna tady u nás dole v malém krámku, kde si teda dovolí kde co, takže jsem se hned otočila na kramfleku a šla si to vyměnit - droždí jsem nutně potřebovala, paní prodavačka se děsně omlouvala, to nové bylo ze stejné krabičky, tak sem si ho rozbalila už v obchodě
co se týče toho, že jste to snědli - tak ta trvanlivost je minimální - tzn, že to za optimálních skladovacích podmínek vydrží klidně dalších 10 dní - a rozhodně teda zkažené maso, šunky i uzeniny bys poznala nejen po klasickém pachu hnijícího masa, ale i po chuti... takže bych se nebála.. já běžně dostávám od kamarádky co dělá v obchodě, třeba týden prošlé máslo ale ona to má na očích a ví, že to je furt v chlaďáku - a ještě týden ho máme doma, než ho sníme a nikdy se nám nic nestalo.
takže to bych byla v klidu.. pokud jste snědli jen kousek - jinak mám spíš zkušenost, že pokud sníš špatnou šunku (jednou se mi stalo v pizzerii), že to spíš vyzvracíš..