| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Kudlo, není to škoda, je to nutnost. Jednoduše české texty mi dá násobně víc práce číst než anglické. Čtu pro radost, takže si nechci "kazit" ten pocit, ten úžas z toho, co čtu, tím, že se budu do toho nutit. Víš, možná kdyby ty věci byly přeložené dobře - hlavně "prostě" nez snahy o nadbytečné umělečno, bylo by to jiné. Vadí mi používání archaismů, různých tradičních rádoby-malebných obratů ~d~. Jednoduše v AJ se mi to čte plynule, jako bych viděla ten obraz, děj se odehrává přede mnou, kdežto v čj si kvůli podivnému slovníku, který už se běžně nepoužívá, musím luštit výrazně víc. Samozřejmě normální text potíže nedělá ~t~, ale jakože "literatura po česku"...nic moc pro mě. Čtu takhle necelý rok, čtu výrazně víc, s chutí, užívám si kadou stránku :-). Když padnu na něco pěkného, koupím to dětem v čj. Jednou jsem jim to četla nahlas, mno už nikdy více, bylo to..prostě v téhle formě bych to určtitě nečetla, nedočetla do konce ~t~~d~. Ale to je věc překladů ~d~.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.