když už tu je jedno téma na potravinové alergie, jdu taky na poradu
mám alergii na různé druhy potravin, přdevším ovoce a zelenina a za poslední roky se to rozjíždí až moc, na můj vkus. nedávno jsem nemohla po půlce papriky mluvit a z nektarinek se mi udělaly puchýře na patře, oteklá papula, opary. nemluvím o tom, že už nemůžu kloudně ani nastrouhat mrkev nebo oškrábat nové brambory, to sýpu jak blázen a podle pocitů v hrudníku bych řekla, že rozjet se to víc, mám parádní astmatický záchvat
s alergií se nijak neléčím, ani s těmi, co mě omezují jen na jaře (líska, vrba, borovice, bříza....) ani s těmi zvířecími - vééélmi slabé na srst a peří. proto sem se nikdy ani nechtěla moc léčit, já to nemám ráda
tedy alespoň na sobě, ale už o tom právě kvůli jídlu začínám uvažovat. má to vůbec smysl? lze se lékama dlouhodobě užívanýma dostat do stavu, kdy si dám dokonce i kousek jablka?!