Přidat odpověď
no já zase znám spoustu matek, co neustále dětem jídlo vnucují a pak se diví taky... a na tom, že pokud se mi dítě kojí cca po třech hodinách, tak mu po dvou (až už bude mít chuť k jídlu, ale ne brutální hlad, kdy by bylo nervozní z hladu) nabídnu příkrm a pak za další hodinu (pokud nejedlo příkrm) až dvě (pokud ho jedlo) kojo, nevidím žádné týrání ani budování odporu k jídlu.... prostě mi přijde, že jsi zbytečně militantní a vkládáš mi do klávesnice věci, které jsem vůbec nepsala - nidke jsem nepsala, že radím "natvrdo, pod tlakem, téměř násilím tlačit" ani že "kojení až za hodinu či dvě, i kdyby dítě ječelo jak prokopnuté" - to jsou všechno TVOJE slova a TVOJE překrucování toho, co jsem psala.
jenomže pokud dítě nesní příkrm a hned dostane prso, tak se naučí podle mě příkrm odmítat... tak jako když nebude jíst oběd a já mu chudáčkovi dám místo toho lentilky, aby něco snědlo, tak ho taky jíst nenaučím, že... osmiměsíční dítě už si dokáže dát věci dohromady a přijde na to, že když se odmítne namáhat s příkrmem tak dostane prso, tak se bude o to méně namáhat...
Ty si děláš z kojení posvátnou krávu, ale podle mě by trochu umírněnosti neškodilo...
Předchozí