Milé maminky,
zkuste být objektivnější!! Z Vašich reakcí je vidět, jak je podobná osvěta nezbytná! Příspěvky typu "pokousal ji pes, když mu brala kost, zvedala jsem dceru do náruče" apod. jsou toho důkazem. Souhlasím s tím, že je spousta (asi většina) nezodpovědných rádobychovatelů, kteří psa neumí vychovat k základní poslušnosti a nejsou ochotni po něm ani uklízet! Taky si připadám jako Sysifos, když uklízím hovínka po psovi a přitom šlápnu do 3 dalších, které tam čuňata ostatní pejskaři zapomněli... taky mě štve, že nemůžu nechat dítě běhat po veřejném prostranství (trávník, pískoviště v parku), protože riskuju přenos choroby...
Vzhledem k tomu, že jsem matkou 15.měsíčního dítěte a 3letého psa, dovedou to posoudit z obou stran. Bydlíme u ZŠ a nevěřily byste, kolik "bezbranných" školáčků dokáže při venčení na mého u nohy jdoucího nekonfliktního na vodítku uvázaného psa zničehonic házet kamení, vrčet, naznačovat střílení, kopání atd. atd. Tak možná proto ten článek. Naučme své děti chovat se dobře ke zvířatům. Začněme u sebe, dříve než budeme hystericky reagovat na všechny psy jako na vražedné nástroje!Děti a zvířata si mají vzájemně co dávat, pokud my dospělí dokážeme být zodpovědní a rozumní a vést k témuž i naše miláčky - dětičky i zvířátka. Tou nenávistí v mnoha příspěvcích prezentovanou se to nespraví...
Předchozí