| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Souhlasím.
Jasně si pamatuju ty vlny vzteku, které mě jako dítě polévaly, když se matka snažila mě z nějakého pofidérního výchovného důvodu nějak omezit (naštěstí to nebylo moc často). To se člověk až dusí.
Celé dětství jsem chtěla být velká, abych konečně přestala někomu podléhat. Vzpomínám si, jak děti někdy v páté třídě říkaly, že by chtěly být zpátky v první (pohodička, krátké vyučování). Já se úplně otřásla při představě, že bych pak musel a TO VŠECHNO absolvovat znovu.
Tentýž zuřivý vztek jsem pozorovala na svém dítěti, když jsem se ho snažila při zlobě pevně obejmout, takže jsem toho ale honem rychle nechala.
Podle mě se musí postupovat strašně opatrně s čímkoliv, co zavání lámáním vůle, aby člověk ze svého dítěte nevychoval pokrytce, který se navenek podvolí a uvnitř má... cokoli.
Svůj přístup k výchově bych nazvala spíš vyjednáváním. Nevím jestli to je dobře, ale pro sebe, pro nás, v tom vidím jedinou cestu.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.