| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

U sirotčího je to dost blbá otázka, nemyslíš? Přece proto, že dítěti zemře živitel. Mně zemřeli rodiče ve 14 letech, to jsem se měla jít pást? Kdo by mne (a bráchu) živil? jsou děti, kterým zemřou rodiče ještě v mladším věku, to mají hned namakávat do práce?

Vdovský: tady je to možná trochu diskutabilní, ale spíš proto, že žena je po dobu mateřské a následně rodičovské znevýhodněna péčí o děti, takže si nemůže vydělávat tak, jako kdyby děti neměla. Následně bývá častěji doma v době nemoci dětí, takže je opět na trhu práce znevýhodněna. Takže já osobně beru vdovský důchod jako určitou satisfakci za znevýhodnění na trhu práce z důvodu péče o další pokolení. I tak jsou ženy většinou za to, že mají děti znevýhodněné. Zrušení tohoto důchodu vnímám dost negativně.
A když jsme u toho: když se stane, že děti vychová muž (třeba v případě úmrtí matky), tyto výhody obvykle nemívá. Je diskriminován jen proto, že je to muž. To taky není správné a mělo by to být odstraněno.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.