Veroniko, no nevím no. Nepletu-li se jim nic jiného nezbývalo než jí vyjít vstříc a přijmout jí danou výpověď - má na tohle zákonné právo přeci
Pokud má zaměstnavatel pocit, že je dotyčný zaměstnanec nenahraditelný nebo je hodně těžko nahraditelný, tak by se k němu měl chovat tak, aby zaměstnanec nechtěl odejít jinam. Ad vstupní prohlídka - žádnému zaměstnavateli jsem nespecifikovala k jakému lékaři jdu a zkrátka jsem si vzala propustku a šla jsem k lékaři - tudíž bych na místě zakladatelky vůbec nemluvila o vstupní prohlídce a šla bych k lékaři
Ad nesení kůže na trh či jak jsi to napsala - zaměstnavatel nese kůži na trh a zaměstnanec ne-možná záleží na úhlu pohledu? Zaměstnavatel většinou vydělává o hodně víc než jeho zaměstnanec;sám se rozhoduje, kdy bude mít dovolenou; většinou neřeší, že je nemocný a prostě nepřijde do práce.. asi fakt záleží na onom úhlu pohledu.
Ještě k zakladatelce - práci jsem měnila několikrát(z vlastní vůle) a vždycky když jsem odcházela jsem dostala )upozorňuji, že ne málo) zaplaceno, že svůj nástup dobře zaučím. Předám svou práci je něco jiného než že někoho zaučím. V jednom případě jsem dokonce pomáhala s výběrem náhrady za mě a dotyčnou jsem pak 2 měsíce zaučovala, předávala jsem jí mé lety nabyté zkušenosti... Zdarma bych opravdu jen předala židli, stůl a vše, co je firmy - ovšem ne své zkušenosti