Delete,
bod 5- ke zprisneni odkladu doslo tedy zrejme jiz 2x. V prvnim pripade to bylo nekdy, kdyz byl muj syn ve treti ci ctvrte, kdy Buzkova druhy odklad zrusila. Tomu rikam teda prvni zprisneni. Druhe - jak pises Ty - je tedy od letosniho skolniho roku -cili od 1.9.2012 nebo od kalendarniho roku = 1.1.2012
?
Argument, ze nam pred peti lety (cili to jsou nynejsi sestaci, jo?) nastupovaly do prvni tridy nejslabsi rocniky mne mirne rozesmal. Mozna celkove v republice to tak je (diskuze na toto tema uz zde byla letos nejmene 3x), ale u nas, v prstenci Prahy sli do skoly letosni sestaci (tehdejsi prvnaci) naopak v mnohem vetsim poctu - tri tridy v rocniku po veeeeelmi dlouhe dobe. Mozna zijes v jinem prstenci Prahy nez ja
, ale u nas timto opravdu zacal vetsi pocet prvnich trid, nez 2. Dalsi dva roky stale tri a pak uz vzdy ctyri tridy. A veta:
Dřív bývalo na třídu odkladů mnohem méně, max. 2 - 3 děti na 25 - 30 dětí. - podle meho soukromeho vyzkumu pravdiva neni. Syn prosel na 1. stupni obe tridy v rocniku a pokud se podivam na jeho tridy na www. spoluzaci tak v tehdejsim acku bylo nejmene 5 deti s OSD (na za zacatku jich bylo tak 26) a v becku taky 4 (na zacatku 24 deti) - syna tedy pocitam do obou trid
Presne udaje uz opravdu nevim, ale bylo to vic deti 3, to zcela urcite (vim to napr. z toho, kdo s nim zustal ve skolce v odkladovem roce).
U dcery jich bylo na zacatku asi 26, na konci pate myslim 28, na zacatku mely OSD 3 deti, o kterych to vim, ale mozna jich bylo vice, podle mne jich ale vic jak 5 nebylo. Naopak jsem psala, jedna spoluzacka sla driv nez v 6, jeden kluk k nim v pate pribyl (preskocil ctvrtou), jedno dite s nimi dal neslo - opakovalo prvni tridu (to ale u syna taky). Zadny masivni narust odkladu u svych deti s petiletym rozdilem (skolně 4letym rozdilem) nepozoruji
Bod 6 - prodlouzit detstvi nechapu a tady si myslim, ze je zakopanej pes, pokud se tohle zprisni - tak jsem rozhodne pro zprisneni. Nebo duvod - budeme se stehovat v prubehu prvni tridy = bude mit odklad - a to u podzimni zarijove holcicky mi taky prijde desnej:/ - to znam z okoli.
Bod 7 - papirovani chapu.
Tyhle debaty o odkladech tu asi budou stale, stale budou rodice kolikrat az napadáni za sve rozhodnuti. Mne to teda mrzi :(