Přidat odpověď
tak ze zákona mají povinnost Tě živit, když studuješ, bez ohledu na to, u koho bydlíš. Ovšem už ne Ti posluhovat.
Připadá mi nenormální od rodičů nechtít Tě na studiích podporovat a připadá mi nenormální od Tvého přítele požadovat po rodičích, aby Ti posluhovali.
Můj postoj: pokud moje dítě studuje ve městě, kde bydlím, tak může bydlet, jíst a se vším všudy být finančně zaopatřeno u mě. Pokud si vzpomene, že chce na privát, tak mu budu samozřejmě dávat peníze, které bych jinak vynaložila na jeho pobyt u mě, a možná i trošku víc, ale rozhodně mu nebudu ten privát financovat (protože bydlet může u mě a pokud mu to nevoní, tak ať se postará sám, taky test dospělosti).
Uklízet a vařit bude pomáhat ono mně, pokud bude u mě bydlet, pokud bude bydlet samo, tak jsem nespadla z jahody, abych mu tam chodila uklízet a vařit, je dospělé, plnoleté a není invalidní.
Určitě bych i dítěti bydlícímu jinde podstrkovala jídlo a sem tam nějakou tu korunu, ale dost by mě zlobilo, kdyby to bralo jako nárokové (tedy to navíc, to, že ho budu na studiích živit, je samozřejmost).
Na "přítele", který hlásá takové nesmysly, bych si dávala zatracenej pozor.
Předchozí