Přidat odpověď
Když jsem se pro domškolu rozhodli, tak součástí toho rozhodnutí bylo, že se uskromníme ... finančně, ale i tak nějak povšechně, nejen, že budeme škrtat čistě výdaje a kupovat levnější věci, nebo jich kupovat míň, ale že budeme žít tak nějak víc v souladu s přírodou. Nemáme žádné hospodářství (tři rajčata, patizon a cuketu fakt hospodářstvím nejsou), ale i tak se snažíme aspoň něco si zajišťovat víc sami -třeba dřevo na topení :)) Míň se necháváme bavit a víc si zábavu vymýšlíme - takže naše děti, které byly zvyklé na jedno kino měsíčně teď mají kino jako svátek, akvaparky, zoo a podobný taháky jsou taky spíš výjimečná záležitost, kroužky mají, ale taky jen takové, které nejsou drahé, které spíš jsou citlivé... Já jsem v souvislosti s domškolou přeorganizovala svojí pracovní vytíženost a beru jen určité typy činností, paradoxně výrazně víc nabírám ty dobročinné, než ty dobře placené :) některé typy věcí jsem přestala dělat úplně, jiné dělám jen na doporučení, a některé si fakt hýčkám, protože přinášejí nejvýhodnější poměr čas vs. finance.
Předchozí