musím říci, že mě poněkud překvapují názory zde uvedené. Možná je to poněkud atypicky dobrými a vstřícnými vztahy, které u nás na škole panují, ale studenti sou v podstatě rádi, že ai jjich plnoletost pro ně neznamená, že si vše MUSÍ řešit sami a rodiča jsou také rádi, když je škola informuje. Máme tu i studenty, kteří již žijí sami, bez rodičů, s těmi je samozřejmě dohoda jiná, kterou škola i student respektuje. Bohužel někteří si neuvědomují, ža ani plnoletost neznamená - mohu si dělat co chci (viz příklad, co jsem uváděla - ale pravda, s tématem to moc nesouvisí).
až budu mít kluky plnoleté, tak mě podobný lísteček nijak nepřekvap a budu ráda (stejně jako rodiče mých studentů), že se škola snaží mě informovat. Pokud mě škola informovat nebude, taky to přežiju a budu doufat, že mi kluci podobné akce budou aspoň oznamovat.
jinak je poměrně zábavné, jak je to tu všem k smíchu. Mě by moc zajímalo, jak moc by se dotyčné popadaly za břicho, kdyby se jejich plnoletému dítěti )nedej bože) něco stalo, například na zájezdu v paříži a oni by ani nevěděli, že dítě někam odjelo.
Závěrem snad jen podotknu, že na mé škole se takovéto lístečky dávají jen studentům nižšího gymnázia a myslím, že ani to není pravidlo vždycky. Nicméně aktualizované kontakty na rodiče např. na přihlášce na vícedenní akci mimo Prahu chceme, podpisy rodičů nikoliv.
aby mě zase někdo nenařknul, že chceme po plnoletých nesmysly (např. omluvenky, apod)