Naprosto souhlasím s článkem. Máme 4 letého syna a téměř stejně "starou" fenku boxera. A zažila jsem vše co je zde popisované od toho že "babky" se snaží zachránit své mazlíky tím že je rvou na vodítku k sobě do náručí a psa u toho málem uškrtí.
Po to že pokud je pes maličký většina lidí ho nadšeně hladí, ale když k nim ten samí pes nadšeně zamíří o rok později už je oheň na střeše, protože je jde určitě sežrat.
Můj pes nikdy nikoho nekousl a poslouchá na slovo, přesto nejsem ráda když na ní děti vrčí, dupají, ňmaukají a vůbec zkouší co si můžou dovolit.
Neříkám že se nikdy nestane že by pes zautočil bez příčiny (jako někteří lidé útočí bez příčiny), ale tyto případy jsou v menšině.
V létě kousl naši sousedku kamarádčin pes. Byl z toho článek v místních novinách, příjezd sanitky, vyhrožování "že ho zastřelí" atd. Dívala jsem se z okna. Na ulici si hráli dva psi (ano neměli tam co dělat, ale u nás projdou 2 lidi denně) a ona šla proti nim, ruce roztáčela jak větrný mlýn a hulákala jak na lesy...kousla by jsem jí taky....ale špatný byl samozřejmě pes. Myslím že základní chování k psům by se mělo vyučovat ve škole, určitě by bylo méně pokousaných.
Předchozí