Tak vzhledem k tomu, že u nás téměř neexistuje "nepřítomnost v zěmstnání", chtělo by se mi napsat "NIJAK".
Ale zamyslela jsem se a v duchu se vrátila více zpět a odpověď zní "JAK KDY". Když se mi 11. prosince 2010 uskřinula kýla, tak jsem po probuzení se z narkózy napsala šéfové SMS, že jsem v nemocnici, po operaci a pravděpodobně 3 - 4 týdny doma. Nevolala jsem, neboť tehdejší vedoucí telefony na svůj mobil zásadně nezvedala. Byl pátek navečer a ona musela vymyslet služby od pondělního rána a dát je vědět třetí kolegyni, aby bylo o děti postaráno. V pondělí ráno muž dodal neschopenku. (Jiná věc je, že šéfová pak chodila po škole a trousila, že jsem se "hodila marod", abych si v klidu napekla a naklidila na vánoce... No, simulovat uskřinutou kýlu a "objednat" si operaci
.)
Teď mám (díky PB) novou vedoucí a s tou jednak mohu volat zadarmo (stejný operátor), jednak vím, že telefony bere, jednak je to senza ženská, takže s ní ráda mluvím. Pokud by se teď stalo něco podobného, této bych určitě zavolala....
Simča