Medu
konečně jsem se dostala k tomu, abych dočetla příspěvky a tedy jako
mě fascinují naprosté zdejší rozpory, každé téma duchovního rázu nebo obecného zamyšlení se většinou zvrhne, jen pár lidí jako Ananta nebo Grainne pochopí, jak je to myšleno, přes všechny denodenní nářky o běžném životě tady na rodině.
Kupříkladu jsem se inspirovala na vedlejší diskusi o brblání - ano, jako Medu, není to žádný můj duševní výpotek.
V jedné diskusi zaznívá, jak komplikovaný je dnešní život, jak se špatně vede běžnému českému člověku, ovšem když se založí diskuse na tohle téma převedené do obecné roviny, hned všichni tvrdí pravý opak.
Za všechno hovoří slova Cardamony:
jak se lidi jinde mají špatně, protože třeba jezdí na kolech.
No myslím, že o tom ta kvalita života vskutku není.
Ještě by mě zajímalo, kolika Čechům pomůže komunita jak tu bylo vzpomínáno nebo příbuzní, většina je totiž notoricky vystreslá z toho, že je tu každý sám za sebe a spolehnout se musí jen na sebe. Tady žádná komunitní solidarita nefunguje, teď už přestává fungovat tohle i na bázi státu. Takže jižany bych si moc do úst nebrala, možná jsou bordeláři, ale v mnoha věcech čím na jih od naší republiky, tím v tomhle líp.
Bacha, taky jsem nepsala o slumech v Rio de Janeiru a podobně.
Jak se tady ta témata vždycky tak hezky překroutí, jak se hodí.
Tak jo, budeme si vesele lhát do kapsy a zítra nazdar u dalšího nadávacího a naříkacího tématu.
Hlavně moc nefilozofovat.