Přidat odpověď
Anett, my jsme v rozporu jen v jednom - ty považuješ naši životní úroveň za uspokojivou, já svoji životní úroveň rovněž považuji za uspokojivou, ale už to nevtahuji automaticky na ostatní.
Zároveň ani nezpochybním fakt, že v každém systému bude vždycky určitý podíl nespokojených, protože každý dobrý systém je nastaven tak, aby byla spokojená většina a jen menší podíl lidí je nespokojených a ti se musí přizpůsobit minimálně tak, aby neškodili většině - spokojených.
Tady ovšem v tuto chvíli nastoupí různé průzkumy a jestliže zjistíme, že nespokojená je většina, už to není chyba, vina, nebo odlišnost jednotlivce, už je na čase hledat chybu v systému.
My v téhle diskusi tu chybu hledáme a jestliže na naší straně stojí různé průzkumy a různé statistické výsledky, které jednotně ukazují na nespokojenost a zhoršení stavu, těžko po mně můžeš chtít, abych připustila, že "se máme skvěle, protože lidi v Africe........."
Ne, my jsme se měli dobře, byli jsme spokojení (zase ta většina, já ne, protože mám poněkud odlišné osobní nastavení, ale to sem až tak úplně nepatří) a v tomto okamžiku kloužeme zpátky k horšímu.
Není právě to čas k zamyšlení, ke kritice a k hledání chyb?
Předchozí