Přidat odpověď
Jé, Heleno, díky moc za info! Tak teď už chápu!
Mě taky prvorozeného (Apgar 9-10-10, bez žloutenky) odnesli hned po porodu na prohřátí do inkubátoru kvůli tomu, že je podchlazený, rodila jsem začátkem 09/2005, a to byly tropický třicítky i v noci. Takže jsme pak na sále zůstali 2 hodiny s manželem bez něj. Narodil se v 19:30 - hned šel na moje nahé břiho, pak odstřihli pupečník a měřili, vážili, pak ho zabalili a po té zkoušeli přisátí (to se na sále nezdařilo) a pak ho odnesli. Kvůli nezdařenému přisátí mi ho ještě kolem cca 23:00 přinesli asi na 20 min. na pokoj znovu, a pak hned zase šup do inkubátoru na novorozenecký.
Já byla v blbá prvorodička, takže jsem si ho odnýst nechala - resp. říkala jsem, že ho chci mít u sebe, když je v pořádku, ale řekli, že to takhle dělají a že je podchazený a já ať si odpočinu a vyspím se, že jsem unavená a kdesi cosi, takže jsem se v podstatě nebránila. Pak jsem ale celou noc courala po chodbách - na WC, do koupelny atd., protože se mi přirozeně vůbec nechtělo spát (hormony vyburcovaný) a snažila se sestřičky ukecat, aby mi ho alespoň ukázali - protože mi vůbec nestačilo těch pár minut, co mi ho nechali. Ale smůla! Donesli ho až ráno.
Teď budu rodit na začátku dubna, a toto bude zřejmě jedna z mála mých podmínek v porodním plánu, aby mi mimčo nechali hned po porodu a už nikam na spoustu hodin neodnáželi.
Předchozí