Přidat odpověď
Přidám zkušenosti z letošního července.
Po příjmu, kde jsem absolovala klasický výslech co se týče anamnézy, prvního porodu, práce tatínka atd, u kterého jsem byla napojená na monitor mne prohlídla mladá paní doktorka. Po zjištění, že jsem otevřená na 8 cm mě hnali na porodní pokoj, byla mi přidělena PA. Celý "byteček" je nový, moderní, el. polohovatelné lůžko, koupelna taky nová, do 45 minut se narodila dcera. Pupečník přestřihl tatínek, pak mi ji dali na břicho, přikryli. Po chvíli si ji vzali na vážení, měření, ošetření, ale vše probíhalo přímo na porodním pokoji, nikam ji nenesli, vše jsem viděla, pak mi ji zabalenou dali zpět, při šití malých trhlinek Kačenku držel taťka. Když bylo po všem, PA občas přišla zkontrolovat a řekla, že za chvíli přijde pomoct s přiložením. Dcera byla ale viditelně hladová a hledala, takže jsem to udělala sama a na PA nečekala. Měli jsme u sebe lůžko s monitorem dechu, kdyby jsme ji chtěli odložit, žádný inkubátor, jako tomu bylo v Motole. Po dvou hodinách po porodu přišla PA, že si pro dceru přijdou dětské sestry a já půjdu na šestinedělí, načež jsem jí řekla, že jí chci mít u sebe. Vzhledem k tomu, jak to vše rychle proběhlo, nestihla jsem dát PA ani porodní plán, ale nebyl to problém, stačilo se jen ozvat a vše bylo jinak. Takže žádné sestry si nepřišly, šla se mnou PA společně s dcerou na šestinedělí, kde ji teda sestry omyly za mé přítomnosti a pak předaly na pokoj a už jsme byly jen spolu. Šestinedělí už není nové a moderní jako porodní pokoje, záchody by mohly být blíž pokoji, ale nestěžuji si, ty 3-4 dny to člověk vydrží
Předchozí