Přidat odpověď
Navazuji na téma Hádky kvůli penězům. Zaujalo mě, že některé z vás argumentují tím, že pokud si slečna před svatbou spočítá, o kolik více vloží do společného majetku, tak by jí potom mohl manžel zase vypočítávat, kolik ho stála během doby, kterou strávila na rodičovské dovolené.
Opravdu to vnímáte tak, že vás manžel žíví a vy mu musíte být vděčné, případně to berete jako něco co pro vás dělá navíc?
Já to tak totiž vůbec nevnímám. Ne že bych nebyla vděčná, ale beru to spíš jako přirozenou dělbu práce, jeden zajištuje finance a druhý se stará o děti (což je svým způsobem taky práce). Připadá mi to samozřejmé, přece já nebudu hospodařit s mateřskou a manžel se svým výdělkem, finance máme společné, stejně jako ty děti.
Konec konců mě by vůbec nevadilo se s mužem v půlce vystřídat a jít "živit" pro změnu jeho. (My jsme měli příjmy před RD skoro srovnatelné).
Tak jen doufám, že to níkdy nedostanu na talíř, že se o mě musel starat a živit, zatímco já se "válela" na rodičovské.
Dokážu si představit živit toho druhého při dlouhodobé nezaměstnanosti, tam už je pak jistá vděčnost na místě, ale RD je podle mě trochu jiný případ.
Předchozí