Nedá mi to a musím se přidat i já.Jsem máma dvou malých holčiček,ale i spolumajitelka psů(jezevčík a německý ovčák).Takže si dovolím tvrdit,ža vidím problém z obou stran.Bydlíme v malém městě v rodinném domku se zahradou,na které psi běhají.Okolo je jedna z možných cest do školy.Dost často musím krotit děti,aby psi nedráždily(a taky si občas vysloužím sprostou nadávku).Hází po nich sníh,spadaná jablka,strkají skrz plot hokejky,klacky,pokřikují na ně a poskakují před nimi.Jistě chápete,že se to psům nelíbí.Takové děti si "školení" jistě zaslouží.
Jednou šla přede mnou maminka s asi tří až čtyřletým chlapečkem ulicí plnou psů(za plotem).Byl sníh a klučina s gustem metal jednu sněhovou kuličku za druhou do těch psů.Mamina v klidu tlačila kočárek a vůbec se nevzrušovala divným chováním svého syna.
Na druhou stranu mně také vadí nezvládnutí psi.Manžel chodí běhat do lesa a jednou ho dohnal vlčák a skočil na něj.Naštěstí se nic nestalo,pes měl asi dobrou náladu a manžel je zvyklý na velkého psa,tak na něj zařval a pes slezl.Majitel nikde.
A když jdeme v lese se svými psy na vodítku a u nohy,tak mě taky dokáže vytočit majitel,který nechá volně pobíhat svého ratlíka a nechá ho,aby očuchával naše přivázané psy.
Takže je to vždy o lidech na jedné i druhé straně.
Předchozí