Přidat odpověď
placko, nemyslím, že tam jde o to, že půjde do války ne s Božím svolením či pověřením, či jak to napsat, ale spíš bych si myslela, že vyprošují pro ty chlapy Boží ochranu. Z války se nikdo nevrací takový, jaký byl, kdysi jsem mluvila s pár chlapama, co se vrátili z Čečny, a utrpěli zranění nejen na těle, ale hlavně na duši. Mám u profíků, co sloužili kdesi na misi, příbuzného, a totálně ho to zničilo - změnil se, ty špatné vlastnosti jako by se ještě zhoršili, navíc ten stres řeší chlastem. Z mladého moc fajn kluka je zahořklý chlap, který má problém s tím, mít trvalý vztah. A věřím, že kdyby jim to nebylo blbé, tak by mnozí v těch stresových vypjatých situacích i tu mámu volali. Jsem určitě pro to, aby na misích byl přítomný i kaplan, jako duchovní (pro ty, kdo chtějí) a emocionální podpora. Někdo to může vnímat jen jako berličku, ale jsou i tací, kterým to pomůže si srovnat se stavem věcí. Protože z většiny těch chlapů, co se vrátí z války, je cítit zloba... a pokud to zůstane, zhořknou.
Předchozí