Mám stříbrník, který dělal můj pradědeček, plný cibuláku po mamince, doplňovaný občas nějakým kouskem pro mne (naposledy terina s naběračkou k mým čtyřicátinám). Původní sady byly po šesti, když se nás na Vánoce pravidelně scházelo osm, rozšířila jsem talířovou sadu do devíti. Kompletní talíře a misky, servírovací mísy, čajovou soupravu, kávovou soupravu, moka soupravu, svícny, omáčníčky, vázy, solničky, držáky ubrousků, cukřenky, solničky, štamrple
Miluju ji. Některé kousky, hlavně teda kávové a moka hrníčky a podšálky mají občas zoubek. Celé vánoční svátky a všechna slavnostní jídla během roku prostírám na cibulák a hrozně si toho užívám.
Běžně jsme stolovali s talíři posbíranými po rodičích, před pěti lety jsme pořídili pěknou sadu z francouzského barevného skla, která je pěkná, ale zase s ní nemusím až tak v rukavičkách
Ale hrnky máme celkem úmyslně každý pes jiná ves, všech tvarů, barev i velikostí, míváme větší návštěvy (herní dny), kdy je praktické, když si lidi své hrnky poznají od hrnků kamarádů. Akorát ještě máme keramickou čajovou soupravu z čajovny pro rodinu, když se urveme a děláme si odpolední extra čaj.