Tak jo, po dlouhé době chci pořádnou čokoládu, ale přestalo mě bavit poloviční řešení aneb nákup tabulek v obchodě. Chci si ji udělat sama a hledám rady. Zkoušel jste někdo hard-core řešení přímo z kakaových bobů? Jak to dopadlo?
Kdysi jsem courala po malých firmičkách, které zpracovávaly boby v jejich domovině, několikrát jsme prochodila veletrh čokolády a nedávno jsem probrala trochu teorie s tropickým zemědělcem-vědcem z čokoládové oblasti. Kdysi jsem párkrát koupila 100% pastu z bobů ve formě ehm kamene, ale ne u nás.
Vzhledem k výše uvedenému mám takovou teorii (neověřenou), podle níž by mohlo fungovat mletí bobů strojkem na maso, poté buď nechat tak nebo přepustit v bain-marie. Ale nechci zlikvidovat strojek nebo zničit materiál.
Používala bych k pití, výrobě tabulek (mám formu a s přepouštěnou hotovou čokoládou jsem mívala úspěch) a na vaření.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.