Promiňte, ale vodit všechny psy neustále s náhubkem mi přijde jako naprostá hloupost. Každý pes se musí předně pořádně vychovat, dělat nějaká omezující opatření, tím si leda koledujeme o to, že takový pes jednou mít náhubek nebude a nepřejte si vidět, co pak takový pes dovede.
Mimochodem, nejrazantnější útok psa jsem na vlastní oči viděla právě od psa s košíkem, napadl mého psa (bez košíku). Můj pes měl monokly ještě dva týdny, rozdrbanou hravu na několika místech já omlácená kompletně a to jsem celou dobu svého psa držela a vláčela pryč, pes s košíkem útočil bez ustání. Panička byla v nedohlednu, bohužel právě maminka s kočárkem, takže zaparkovat někde kočárek a letět za psem, který jí utekl jí docela dlouho trvalo. Nakonec z ní vypadlo, že její pes prý "holt nemá rád jiné psy" a když jsem se nechápavě optala, proč ho tedy k nám vůbec pouštěla, tak prý "to je příroda" a "on moc neposlouchá". Docela ve mě zamrazilo při představě, že by se tomu psovi ten košík ztrhnul, to bych byla na hadry já i můj pes. Můj pes taky nemusí zrovna dvakrát lecjakého vrčícího psa, ale prostě bych si nikdy nedovolila volně ho vypustit jen tak mezi jiné psy nebo i děti. A velice perně spolu cvičíme, mám ho pevně pod kontrolou a on prostě ví, že si nesmí nic takového ani náznakem dovolit. Takže hlavně ne košíky pro všechny psy, plno lidí se pak na výchovu úplně vykašle. A bohužel už jsem taky viděla na dítěti velice ošklivě přeražený nos právě od psího košíku.
Předchozí