Nana, svojím povodným príspevkom som nemala v úmysle označiť svoj postoj za "správny". Povodne som to ani nechcela dávať do Genderu, a to práve z dovodu, aby nevznikol dojem, že sa snažím o nejaké deklarovanie správneho modelu v rodinách.
Ten príspevok nemal byť ničím viac ale ani ničím menej, než vzdanie holdu švagrovi, lebo ja si nemožem pomocť, mne to príde naozaj neuveritelné! Príde z práce, žena si klebetí so švagrinou (to akože so mnou), doma nie je preň nič pripravené, a on bez reptania začne chystať večeru, medzitým vyvenčí psa, venuje sa deťom, nám dvom spraví čaj...
Ale vidím, že na Rodine to má takto cca 90% žien, že to zase až taký zázrak nie je
(Karolína, Mirka, samozrejme tuším, že nie každá, ktorá sa tu tak bije za svoje práva /a manželove povinnosti/ má to tak i vo svojej domácnosti
Viem, že tu posobím ako nehorázne staromódna hus, taká slúžtička bez mozgu, ale nestačí to, ak som šťastná? Fakt musím mať chlapa, ktorý bude upratovať? Moja kámoška má muža, ktorý doma leští a luxuje obdeň, avšak neopraví nič, ptz to proste nevie
Pre mňa je omnoho prínosnejší model "muž-kutil" než "muž-upratovačka" (čím samozrejme nechcem tvrdiť, že neexistuje aj vydarený hybrid oboch vyššie uvedených)