Já ukončila noční kojení asi v roce a čtvrt, kojila jsem tak 6x za noc a měla toho tak akorát - tři noci se trochu vztekala, ale na to, jak byla závislá to vzala moc dobře, dodnes se tomu divím
Nabízela jsem jí lahvičku s vodou, ale jak se zlobila, tak jí nechtěla, nejdřív nechtěla ani obejmout. Tak jsem prostě s ní ležela v posteli (spí se mnou) a čekala, jak to dopadne, jestli bude křičet hodně nebo se nakonec přitulí. Když jsem to zkoušela těsně po roce, křičela zoufale třeba 20 min (někdo to zvládá, já ne, a nelituju, myslím, že tenkrát na to prostě ještě neměla, později to šlo bez násilí)
Zůstalo nám kojení na usnutí - odpoledne i večer, nějak to sama chápala, že kojení je jen na spaní. Úplně jsem přestala někdy po roce a půl.
Teď je jí 2,5, uspávám pořád, sama neusne, a v noci se několikrát vzbudí (na nočník, napít, nebo jen přitulit). Kdysi mi to přišlo nepředstavitelný, že by se takhle "velký" dítě pořád budilo, ale neudělám s tím asi nic, zvykla jsem si, na drezůry a řevy nemám nervy, a není to tak hrozný - vzbudí se a za minutu zase spí, mnohem tvrději, než když byla miminko (už se můžu v posteli otočit, alelujá
)