No já to dělám od oka, ale přibližně vždy vycházím z tohoto poměru:
0,5 kg hl. mouky 0,3 dl tekutiny (voda, mléko) půl kostky droždí lžička cukru sůl dle chuti (ale nepřesolit, aby to kynulo)
tohle je ale takové suché a na dobré rohlíky to chce přidat ještě nějaký ten tuk, takže dávám cca půlku másla, jenom ho nechám povolit a zapracuju do těsta. Nebo jsou vynikající i se sádlem.
Těsto musí být dobře tvárné a nesmí se lepit na ruce a nádobí. Když je potřeba, přidám prostě mouku do požadované konzistence.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.