| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

No já to dělám od oka, ale přibližně vždy vycházím z tohoto poměru:

0,5 kg hl. mouky
0,3 dl tekutiny (voda, mléko)
půl kostky droždí
lžička cukru
sůl dle chuti (ale nepřesolit, aby to kynulo)

tohle je ale takové suché a na dobré rohlíky to chce přidat ještě nějaký ten tuk, takže dávám cca půlku másla, jenom ho nechám povolit a zapracuju do těsta. Nebo jsou vynikající i se sádlem.

Těsto musí být dobře tvárné a nesmí se lepit na ruce a nádobí. Když je potřeba, přidám prostě mouku do požadované konzistence.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Před vložením příspěvku se musíte nejdříve přihlásit.
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.


(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.