| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jo manžel je řemeslník, musím 100x zaťukat, že zatím práci má, byl doma bez práce zatím jen jeden týden, teď má i něco dopředu už nasmlouváno. Ale bere úplně vše, dřív dělal jen obklady, teď bere i zedničinu na půl dne a je rád, že to má. Šetříme, jak můžeme, aby jsme si udrželi naší současnou úroveň. Jeho známí řemeslníci z oboru jsou z velký části doma, teď přes zimu nechávají doma zaměstnance i větší stavební firmy. Nabírají je od února, března. Takže konkurence je fakt vysoká. Manžel už několik let ani nezvedl cenu práce, má strach, že by potom po něm byla menší poptávka, takže výdělek několik let stejný, ale výdaje neustále rostou. Já našla na čas práci, byla ale hodně náročná jak na pracovní dobu, tak fyzičku, v podstatě jsem dělala na 1,25 úvazku za 10 000 Kč, nešlo to, nezvládala jsem to. No a jako za "odměnu" jsme přišli na čtvrt roku o příspěvek na bydlení. Kdybych dělala celý rok, tak přijdeme i o přídavky na děti a slevu na manželku na dani. Fakt super podpora lidí, kteří se snaží pracovat i za malý mzdy. Když to počítám, tak nám dělá příjem 6 000 Kč hrubýho na hlavu.... Teď si hledám něco, pokud možno trochu z oboru, ale nemusí být, posílám žádosti, z velký části mi ani neodpoví, jsem zaregistrovaná na stránkách s pracovními inzeráty, měly by mi chodit nabídky volných míst v dosahu 30 km, ale je to minimum, typu "řidič kamionu" atd. Brala bych i práci za těch 10 000 Kč, pokud by byla "normální" pracovní doba, tím myslím, když se mnou nebude zaměstnavatel "vychcávat" a bude proplácet přesčasy, bude se dodržovat přestávka na oběd, prostě ty základní práva zaměstnance.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.