díky ANgrešte. Takto nějak uvažuji. Je fakt že echo dělal Břešťák ve 22tt a kdyby to nebylo OK, byl by to fofr.
Nerada připouštím, že kdyby se prokázala nějaká závažná vada včetně Downa, asi bych si dítě nenechala. Takže pokud nebudou žádné okolnosti zvyšující riziko, asi bych na AMC šla. Jenže v prvním těhu jsem krvácela, ve druhém jsem měla nevysvtlitelné bolesti břicha až do 25tt. Plus placentu na přední stěně. Je otázka, jak se toto vyvine teď. A hlavně, co dělat, pokud budou nějaké komplikace zvyšující riziko zákroku.
Co se té neinvazivní metody týče, vycházím z toho že i Edwards i Pattau by byly vidět na utz, takže jde hlavně o Downa. Vysolit ten obnos, nevysolit? Žádný potrat jsem nikdy neměla, takže to by pokud ten systém chápu dobře hovořilo případně pro, nebyly by tam žádné špatné zbytkové fragmenty.
Angrešte, mohu ještě dotaz? Na genetické konzultaci mi tvrdili, že riziko potratu po AMC přepočteno na zdravé plody je okolo jedné promile. Je to možné? Reálné? Že se častěji potrácejí postižené plody?
díky