Tak mě to napadlo, když jsem se bavila s kamarádkou.
Ona má stejně starou dceru, jako já(bude jí 9)Holky chodí spolu do třídy.
Kamarádka si stěžovala, že malá nechce dělat úkoly ani si uklízet. Musí jí k tomu vždy nutit násilím. Holka je přišitá k počítači, nebo k telce a do povinností jí ani nehne. To samá s pohybovou aktivitou. Oni jsou celkem sportovci, ale po horách a na kolech jezdí bez ní, ona nechce.
Koukala jsem na ní jako puk

Naše dcera si dělá úkoly v družině(dcera kamarádky si je může psát s ní, ale nechce), aby stíhala odpolední program.Pokojíček musí mít uklizený, jinak žádná telka žádný comp. Na hory s námi chodí a ráda, vůbec si nedokážu představit jí nechat doma.
Manžel vede judo kroužek a taky po ní vyžaduje výkon. Jí to hrozně baví a všude vykládá že chce být nejlepší judistkou na světě.
Ještě jedna věc, dcera kamarádky je pěkný cvalda váží snad 38 kg..naše dcera je drobná a hubeňoučká(váží 23 kg)Kamarádky si stěžuje, že jí babička cpe samými blafy a ona nejí nic zdravého žádné ovoce ani zeleninu. Jednou jsme byli v parku a ona za tu hodinu spořádala 1 balíček chipsů,2 nanuky a asi 10 dalších želatinových bombónů. Kámoška si stěžuje, že to nemůže nijak ovlivnit a celé to hází na babičku se kterou bydlí(její matka).Naší dceři občas něco nezdravého dovolím, ale ne každý den. Normální jídlo má přednost.Hlavně musí jíst maso a sacharidy, aby zesílila. Zelenina a ovoce je samozřejmost.
Jak to máte Vy? Zakazujete dětem nezdravé věci?
Dovolujete jim počítač neomezeně, ikdyž nemají splněno své povinnosti?