Už léta vařím/peču z mořské soli Guérande (velké krystaly, šedá, vlhká mořská sůl). Dosolovat na stole se s tím nedá, protože krystaly jsou opravdu velké. Napadla mě revoluční myšlenka
, tedy mlýnek.
Mlýnky, které jsem našla jsou ale výslovně určeny na suchou sůl. No a jediný mlýnek od Peugeotu, který je přímo určen na vlhkou, jmenovitě právě na Guérande, má tak katastrofické recenze, že o něm ani neuvažuji.
Dá se ta sůl nějak efektivně usušit? Funguje to v případě usušení s běžnými mlýnky? Jak konkrétně používáte tento typ soli?
Podotýkám, že se mi to nechce mlátit v hmoždíři, a že jiné druhy soli na dosolování, běžný provoz či labužničinu také mám. Jde mi o to, že právě tato sůl je mi zvlášť sympatická, mám její levný zdroj a prodává se v důstojných baleních, takže nemusím každých pár měsíců řešit, že jsme zase bez soli.
Chápu, že jedním z důvodů, proč se nemá dávat vlhká sůl do mlýnku, je její vyšší schopnost zadávit kov korozí, ale hlavním je snad funkce, že to tedy jaksi blbě mele