tak moje tělo je moje, pokud jsem těhotná nebo nemocná tak za sebe zodpovídám já sama, pokud jsem těhotná zodpovídám i za dítě které nosím, za něj stejně zodpovídám i po porodu do doby než je schopno o sobě rozhodovat samo, radami lékařů se řídím, pokud něčemu nerozumím tak se zeptám, pak se rozhoduji, pokud se mi zdá něco zbytečné, pro mě stresující tak to nepodstupuju.
V prvním těhotenství jsem nečetla žádnou literaturu, max betynku, net v té době sice byl ale minimálně, takže jsem se vyhla všem diskuzím a "chytrým" radám které internet nabízí. Na triply jsem šla, nt screening se v té době nedělal, oggt testy taky ne. Syn je zdravý. Moje babička je těžká cukrovkářka na testy oggt jsem měla jít. V druhém těhotenství už trošku zkušenosti byly, dr mě na oggt neposlal-syn má adhd, as, dys poruchy..V třetím těhotenství jsem byla na nt screen.,oggt testy-pozitivní, na spec.utz vyšetření-syn je zdravý..I ta blbá cukrovka těhotenství ovlivnuje, hlavně ovlivnuje ještě nenarozené dítě a jít na test oggt je to nejmenší co pro něj můžu udělat..nehledě na to že cukrovka po těhotenství i dost často zůstává matce na vždy je lepší tohle hlídat. A jak někdo psal že chodil na dlouhodobý cukr tak ten i přestože jsem cukrovku měla jsem měla velmi nízký
..