Přidat odpověď
Ahoj, zdravím všechny,Katko se zuby to musí být děs, Eli ještě nikdy žádnej kaz ani nic podobnýho, naopak dr. vždycky chválí, že má krásný zoubky. U Matěje máme problém, protože cucá paleček a už se mu jednička pěkně začíná křivit do předu a dr. nám kladla na srdce, at ho to odnaučíme, že se mu může deformovat i patro, měl by pak předkus a to byhc fakt nechtěla. Ale zatím se nám moc nedaří, palec už má úplně rozžužlanej.Jinak jsem se děsila, že má zuby hodně zbarvený do žluta a mě to nejde vůbec vyčistit, zoubky čistím (občas s bojem) já večer, ráno sám - tak to dělám i u Elišky.Ale dr. na to žloutnutí nic neříkala, tak snad je to nějaký pigment nevím, já mám třeba s pigmetnem hodně problémy, naštěstí je to jen estetické, ale dr. mě podezřívala, že kouřím, což se fakt sekla, tak to odstranuje se zubním kamenem.
Kamarádky dcerka stará jako Eli už má taky 4 kazy, hodně prý dělá sladké pití, to já dětem nedávám vůbec, maximálně kupuju na trhu ovocné mošty a ty pak hodně ředím s vodou, jinak děti pijí hlavně vodu. No a pravda je, že u nás se se sladkostma docela šetří, ale u Eli už se to zase tak uhlídat nedá.
JInak já jsem ok, OGTT před týdnem negativní, brzy mě čeká velkej UTZ, mimčo už kope, každý den ve snu rodím, to už je trochu psycho. Taky sis tím prošla, Lei? No ono to je možná tím, že moje PA otěhotněla, takže jsem si musela najít jinou, za kterou si tentokrát zaplatím a zvažujeme různé možnosti, takže na to pořád myslím.
Předchozí