Přidat odpověď
- "to mě zajímá. M8m 14 měsíční dceru a chtěla jsem ji nechat naočkovat, ale naše dr mě přesvědčovala, ať to nechám na dva roky.... i co jsem o tom načetla (třeba na vakciny.net), tak tam nepíšou, že je rozdíl rok nebo dva věku...."
nevím, o jakém očkování píšete, pokud o calmetisaci, pochybuji, že by tak seriosní stránky jaké jsou ty dr Petráše uvedly něco takového jako že není ten rozdíl. Je, a to dost výrazný. nejefektněnjší imunitní odpověď je v časném novorozeneckém věku, zde ovšem calmetisace vázna na kontraindikaci, neboť do 6 týdnů věku nelze vyloučit poruchu buněčné imunity a tak ani očkovat (paradoxem je, že zdrav. poj. hradí toto očkování jen do 6 týdnů věku, ale ty jsou schopny kdečeho, tak to moc nepřekvapujhe). Tím se nejvhodnějším termínem pro calmetisaci stává druhý půlrok prvního roku života. Efekt calmetisace batolat je obskurní, v tom věku je již výrazná převaha T-H2 lymphocytů.
ananto, pokud to očkování budeš rozkládat, tak dít dostane těch přídavnejch látek minimálně víc. J8 svlůj názor psala - očkovala bych, aspoň hexu.
"
Předchozí