Dobrý večer, sleduju tuhle diskuzi už více než rok (a dočetl jsem ji postupně zpětně celou
), ale přihlásit se mě donutily až zprávy o problémech na ministerstvu. Fatale, pokud znáte ministra, zkuste mu napsat. On nemusí být problém v tom, že by se nechtěl rozhodnout uvážlivě, ale že mu úředníci (kteří nejspíš domácí vzdělávání nemusí) profiltrují informace. Právě rozumný ministr je šance vše legislativně zakotvit rozumným způsobem. Já ani nikdo známý ho bohužel neznáme, ale stejně mu asi napíši.
Jinak když už jsem tu, jsme rodiče zatím jediné dcerky, rádi bychom ji učili doma, ale ještě má pár let čas.
Všechny zdravím a využiji hned prostor pro dotaz, asi nejpíš pro zdejší školní učitelky. Chtěli bychom si s manželkou vystudovat (jeden z nás nebo oba) pajdu. Máme vysokou školu a dvě varianty postupu - co nejjednodušší titul nebo komplexní vzdělání předškolní či prvostupňové pedagogiky. Potřebujeme každopádně dálkové studium, v prvním případě nějaké, kde nám umožní navazující magisterské studium i bez bakaláře v pedagogice a vcelku jakýkoliv podobor (šlo by jen o titul), v druhém případě nějaké všeobecné s určitým standardem (chtěli bychom se něco přiučit). Nemáte nějaké tipy?