Přidat odpověď
Štěpánko, posílám děti vžycky na jarní prázdniny na lyžařskej tábor. Když jsou prázdniny v únoru, jezdí do ČR: od soboty do soboty, nicméně odjezd v poledne, příjezd v poledne, takže lyžujou od neděle do pátku 6 dnů. Sněhové podmínky nejisté, sjezdovky hůře upravené, větší hustota lyžařů a s tím související menší bezpečnost, u vleků se čeká, cena XY.
Když jsou prázdniny v březnu a sněhové podmínky v ČR ještě nejistější, koná se ten lyžák v rakouských Alpách. Odjezd v sobotu ve velmi časných ranních hodinách, příjezd ve středu po půlnoci, lyžování čtyři a půl dne. Sněhové podmínky zaručené, sjezdovky upravené, nulové čekání, méně lidí na metr čtvereční a tímpádem i větší bezpečnost, cena tatáž.
Pokud bych to přepočítala na to, kolk toho z toho kopce fakt najezdí, tak jednoznačně v těch Alpách, byť na to mají o půldruhého dne méně. Kde si to víc užijou - taky tam.
Takže, s ohledem na cestu, cena samozřejmě stejná není, ale pokud jde o poměřování množství muziky, tak to vychází stejně.
A já potom, co jsem začala jezdit do Alp, už si český sjezdovky neužiju, jsou mi k vzteku.
Předchozí