Přidat odpověď
Taky jsem takhle jednou z pusy vypustila něco, co jsem neměla: Chystali jsme se ráno do školky a školy, chtěla jsem po čtyřleťačce, aby si sama vzala boty a bundu. Jako obvykle jsme to měli na poslední chvíli. Když po x-tém upozornění stále odmítala se oblékat, řekla jsem výhrůžku: "Když si tu bundu nenandáš, tak Tě nechám doma, budeš tady sama." A slečna se zvedla, řekla s ledovým klidem: "Tak jo." a odkráčela po schodech nahoru do kuchyně... Jo, chybama se člověk učí.
Jinak taky je to nejedlík, ale jíst evidentně potřebuje - když není najedená, má daleko větší sklon k vztekání a jiným nevhodným projevům. Navíc obvykle sní hrozně málo a pak po půl hodině chodí, že by si dala čokoládu a když řeknu ne, tak mi sdělí, že ale má "hrozný hlad". Takže díky zkušenostem do jídla vysloveně nutím, holka ví, že musí sníst alespoň něco, třeba u namazaného chleba jí dám na talíř půlku krajíce rozdělený na čtyři dílky a alespoň dva musí nasoukat... a čím líp jí jedno jídlo, tím líp jí jídlo další. Takže když je průšvih už snídaně, je velký předpoklad, že další jídla bude to samé. Samozřejmě mám vysledovaná jídla, ze kterých se jí zvedá "kufr" a ty jí nedávám, ale těch je minimum. Pokud pomůže, že jí budeš krmit, přistoupila bych na to, alespoň na nějakou dobu.
Předchozí