Přidat odpověď
nečetla jsem celou diskusi, ale mám taky dceru nejedlíka, respektive jedla by jen řízky a párky, zbytek je prý bléééé.
Co můžu doporučit je za 1) dej jí samotné za úkol ať si řekne co bude k obědu, večeři
2) dej jí možnost si jídlo nachystat - namazat chleba, rozkrojit rajče, namíchat jogurt s marmeládou apod.
3) snaž se co nejvíc chodit ven na vzduch, ideálně někam do lesa, na chatu atd. Tam vyhládne a to ohromně! Nevěřila bych,že moje dcera někdy sní kapustu nebo dokonce hovězí s bramborem... stačilo jet na chatu k babičce, tam celý dopoledne lítat po lese a v poledne s prominutím sežrala talíř polívky a kapustu s chlebem...
přes léto se vždycky rozjí, protože má výdej energie a hodně pohybu venku, přes zimu máme období kdy odmítá vše, má nechutenství ...
Případně konzultuj s doktorem, protože to může i něco znamenat.
Jídlem bys nikdy vyhrožovat neměla - zaděláváš na budoucí problém, jídlo má být zážitek, zábava, pohoda,čas společně strávený,
Ještě si vybavuju,že u nás třeba zabírá,když ji na rohlík připnu párátkem plátek sýra jako plachtu na plachetnici, nebo na chleba dám dvě půlky rajčete jako oči z papriky udělám pusu a z okurky nos apod. Pak to sní a dělá si z toho legraci...
Předchozí