Přidat odpověď
Žluťásku, podle toho, co jsem si o té době přečetla a viděla v různých dobových dokumentech, tak KSČ mělo v době 1968-69 stále ještě poměrně vysoký kredit. I když dneska se to zdá nepochopitelný. Ale KSČ mělo snahu se nějak reformovat. Komunismus je zlo, zvlášť když víme co napáchali komunisti v Rusku, a pak ve východní Evropě v 50.letech, ale to je všechno hlavně o lidech. Ale jestli jsem pochopila historii správně, tak v roce 1968 byli komunisti v ČR docela oblíbení a měli snahu se nějak distancovat od toho, co napáchali jejich předchůdci a Palach byl z toho vývoje nadšen. Samozřejmě jsem v té době nežila, takže informace mám pouze zprostředkované.
Přečti si ten článek, co sem vkládala Madeline, jsou to vzpomínky jeho spolužáka a kamaráda.
Je pravda, že okupanti k nám přišli na popud těch typických komunistů, toho tvrdého a zvrhlého stalinistického jádra aby jakoukoliv snahu o nějakou reformu rychle a tvrdě zarazili, takže to vlastně asi byl protest proti komunismu. Pohledem dnešní doby.
Předchozí