Přidat odpověď
Nevím, no, vařím roky. V kuchyni stojím 20 minut max., když právě čistím tu zeleninu, porcuju maso..., pak se to nějakou dobu vaří/dusí/peče samo, tj. nejsem u toho. Jen jdu třeba kolem a vypnu plyn, ztlumím troubu. A pak zas 10 minut na dochucení, zahuštění a tak. Knedlíky a časově náročnější jídla dělám opravdu jen jednou za čas, obvykle o víkendu a obvykle ve velkým, aby se to dalo zamrazit na jindy. Když dělám vývar, hodím maso, zeleninu a koření do hrnce ráno hned po snídani během pár minut a vaří se to samo několik hodin, nepotřebuje mě to. Nudle do toho pak jsou otázkou 10 minut. Prostě jsem v té kuchyni po chvilkách, nepotřebuju tam trávit hodiny.
/dneska třeba byla rajská a kynuté buchty, což je trochu časově náročnější, ale navážit do pekárny ingredience trvalo asi 5 minut, dalších 5 minut základ na polívku, rovnou jsem dala vařit vodu na těstoviny, než začala vařit voda, dala jsem prádlo do pračky, nudle do vody, umýt nádobí z večera, slít nudle odchod z kuchyně. Jsem na 25 minutách i s nádobím a prádlem. Pak jsem poslala dceru vypnout plyn pod polívkou. Za hodinu zapípala pekárna. Přecedila a zahustila jsem polívku - 5 minut, zapla troubu, zabalila buchty 10minut. Odchod z kuchyně - pak jsem tam šla strčit plech, druhej plech, peklo se to bez mé asistence. Mám oběd a večeři - tj. polívku a buchty a v kuchyni jsem strávila 40 minut po chvilkách. Mezitím, kdybych chtěla, bych se mohla věnovat dětem, ale nemusím, vystačí si samy, vypralo se prádlo, stihlo uschnout - to teda v sušičce, po obědě jsem umyla nádobí a ještě jsem hodinu chatovala na netu. Je škaredě, takže ven se nešlo, kdyby se šlo, nebyly by ty buchty, ale třeba špagety a boloňská nebo rajská polívka a pizza z mrazáku pečený minulý týden nebo prostě něco jiného rychlého. Rozvrhnout si vaření tak, že ráno uděláš základ na omáčku, přes dopoledne to dojde a v poledne se to během 1/4 hodinky dodělá, je taky řešení.
Předchozí