Pokud máš na mysli moje příspěvky, protože jsem to byla tuším já, kdo to sem zatáhnul, tak jsem ani nechtěla naznačit, že by staří rodiče příliš brzy přenesli na své děti povinnost se o ně postarat (popravdě, takového příspěvku jsem si tu ani nevšimla), ale naopak - že je obtížné se postarat o staré lidi a malé děti zároveň. A že pokud to jen půjde, radši bych jedno po druhém ;o)
To, že staří lidé bývají nedůvěřiví vůči cizím osobám, i když třeba vždycky byli zvyklí se mezi nimi pohybovat - to se holt stává. Stáří s sebou přináší různé změny, tohle je jedna z nich, ne zas až tak neobvyklá. Zrovna tak jako to, co tu psala tuším Pettina - že nejméně vděku se často dočkají právě ti, kteří se starají. Jakkoli je to nespravedlivé, stává se to. Mít peníze je určitě fajn, to nepopírám. Já jsem přesně ta generace, která v ČR pravděpodobně už žádný důchod mít nebude, takže na stát rozhodně nespoléhám. Ani já, ani manžel. Ale existence dětí nám nebrání chovat se tak, abychom se do budoucna zabezpečili.
S.
Předchozí